joi, 18 decembrie 2008

Campania în presă (IV)


FERICIRE * Copiii din primul centru al FRCCF se bucura de primele daruri de Craciun

Monitorul aduce zimbete pe chipurile copiilor


Autor: Diana SANDOR, Mihai HENDEA
Data publicarii: 18/12/2008

50 de prichindei din centrul "EveryChild" vor primi astazi cadouri de la Mos Craciun, prin campania "E si Craciunul lor!", initiata de Monitorul, impreuna cu bloggerii clujeni, in colaborare cu FRCCF. Miine, prietenii lor din "Dumbrava Rosie" vor fi vizitati de Mosul.

Mos Craciun impreuna cu monitorul si blogosfera clujeana impart astazi daruri micutilor din centrul de zi "EveryChild", al FRCCF, urmind ca miine cei vizitati de Mosul sa fie ceilalti 50 de colegi de-ai lor, din "Dumbrava Rosie". Uniti in campania "E si Craciunul lor!", atit bloggerii, cit si monitorul au reusit sa adune de la clujenii inimosi cadourile pe care copiii din cele doua centre le merita cu virf si indesat. De asemenea, fundatia "Women Solidarity" a ales sa se implice in campanie. Darurile au fost asezate in sacul Mosului, care le va imparti celor mici jucarii, dulciuri si hainute, in schimbul colindelor si poeziilor invatate pentru Craciun.

Casele prea neincapatoare pe care le impart cu fratii lor, mai mici sau mai mari, paturile in care dorm chiar si cite trei, cadourile pe care parintii, cu lacrimi in ochi, nu li le pot oferi, din lipsa banilor - toate acestea nu reusesc sa ii faca pe micutii din centrele de copii ale Fundatiei Romane pentru Copii, Comunitate si Familie sa renunte la zimbete.

Sperante pentru mai bine

Copiii nu se lasa darimati si merg mai departe, asteptind zilele in care soarele lor va iesi de dupa norii mohoriti. Isi pregatesc ghiozdanul dimineata, merg la scoala, invata si ies de la ore. De la scoala, drumul ii trimite la a doua lor casa, acolo unde iubirea asistentilor de la centru ii imping spre o viata mai usor de indurat. Se joaca, maninca, zimbesc, cinta, deseneaza, rid, isi pregatesc lectiile, iar seara, cind centrele se inchid, pleaca spre casele lor, asteptind cea de a doua zi. La centrele de zi "EveryChild" si "Dumbrava Rosie", 100 de copii lipsiti de un adapost primitor se intorc in fiecare dupa-masa. Reprezentantii centrelor sint atenti si la situatia scolara a copiilor, nepierzindu-i din ochi nici o secunda. Nu ii lasa singuri, asigurindu-le sanse egale, indiferent de etnia, religia si statutul lor social, care, in alte medii i-ar putea expune discriminarii.

FRCCF, primul ONG din Cluj

Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie (FRCCF), una dintre cele mai importante organizatii neguvernamentale din tara, lupta pentru sprijinirea si protectia copilului inca de acum 10 ani. FRCCF este primul ONG din Cluj si al doilea din Transilvania care a primit statutul de utilitate publica. Copiii proveniti din familii sarace sau numeroase sint implicati in programe si activitati umanitare alaturi de familiile lor. Misiunea FRCCF este de a fi alaturi de copiii vulnerabili si marginalizati, pentru ca ei sa se dezvolte intr-un mediu familial protector, prin educatie si servicii medicale de calitate. Fundatia ajuta anual mii de persoane din nord-vestul Romaniei.


Foto: Diana Şandor

Sursă: monitorul

Niciun comentariu: