joi, 18 decembrie 2008

Campania în presă (V)


SARBATOARE * Copiii l-au primit pe Mosul in sunet de colinde


Monitorul

i-a convins: "E si Craciunul lor!"


Autor: Mihai HENDEA

Data publicarii: 19/12/2008


Colinde, cadouri, fericire si aplauze. Aceasta a fost ieri atmosfera in centrul "EveryChild", unde Mos Craciun le-a impartit cadouri celor mici, ajutat de reporterii Monitorului si bloggerii clujeni.


Sania Mosului a parcat la "EveryChild"

Ieri a fost o zi mare pentru copiii din centrul "EveryChild". Cei mici au fost vizitati de Mos Craciun, care, la invitatia cotidianului monitorul si a blogosferei clujene, a acceptat sa isi opreasca sania in fata centrului Fundatiei Romane pentru Copii, Comunitate si Familie (FRCCF). Reporterii monitorului, bloggerii si reprezentantele Fundatiei Women Solidarity l-au ajutat sa isi descarce sacul plin cu jucarii si dulciuri, pe care sa le ofere celor mici pentru cumintenia de care au dat dovada in tot anul. Acestia l-au asteptat pe Mos Craciun cu nerabdare, i-au cintat colinde, s-au fotografiat cu el si i-au "furat" promisiunea ca nici anul viitor sa nu uite de ei.
"Mosule, stiam ca o sa vii pe la noi. Toti am fost cuminti", a spus, optimista, Ana, eleva in clasa a V-a. Cu nasul rosu de la frigul pe care l-a rabdat pe drumul pe care l-a batut din tinuturile reci din care a sosit direct la "EveryChild", batrinul Mos a ramas impresionat de bucuria celor mici. "Sa stiti ca am primit scrisorile voastre si m-am decis sa urc in sanie si sa vin la voi, pentru c-ati fost tare cuminti", a ingaimat batrinul rosiatic, aplaudat de zecile de minute.

Cititorii, bloggerii si femeile de succes, cu suflete mari

Copiii si-au deschis, nerabdatori, cadourile, curiosi de bunatatea mosului. In finalul serbarii pregatite pentru evenimentul de ieri, cei mici s-au intors acasa, unde au impartit darurile cu fratii lor.
Sacul cu cadouri de ieri a fost umplut de cititorii cotidianului monitorul, de bloggerii clujeni si de femeile de la Fundatia Women Solidarity, care au ales sa faca o fapta buna in pragul Sarbatorilor de iarna pentru ca micutii din centrele FRCCF sa nu fie uitati.
"Copiii din centrele noastre au nevoie de bunatatea celor din jur. Ei merita atentie din partea semenilor, iar campania «E si Craciunul lor!»" a avut ca tinta tocmai acest lucru. Ne bucuram ca publicul este deschis la astfel de activitati si le multumim pentru asta", a declarat Camelia Mates, purtatoarea de cuvint a FRCCF Cluj.
Bloggerita Oana Sarmasan, organizatoarea campaniei, s-a declarat, de asemenea, multumita de efectul campaniei: "Timpul rapit si munca noastra a fost rasplatita sincer cu zimbetele de pe chipul copiiilor, care au colindat si s-au simtit in centrul atentiei de Craciun".

Mosul ia calea "Dumbravii Rosii"

Campania "E si Craciunul lor!" va continua astazi, la Centrul de zi "Dumbrava Rosie", unde alti 50 de pitici vor primi cadouri. In "Dumbrava Rosie" isi petrec timpul liber 50 de copii proveniti din familii nevoiase din zona cartierului Iris, din Pata Rit, dar si din satul Chinteni. Acestia, la fel ca micutii de la "EveryChild", se aduna la centru pentru a beneficia gratuit de serviciile oferite de FRCCF: consiliere psihologica, medicala, servicii educationale si activitati de recreere.
FRCCF activeaza de 10 ani si este prima organizatie deschisa in Cluj. In acelasi timp, este primul ONG din Transilvania care a primit statutul de utilitate publica.


Foto: Diana Şandor

Sursa: monitorul


Niciun comentariu: